Hvad er Ichtyosis ?

Også kaldet fiskeskæl eller megaskæl, forkortet ICT

ICT er en udbredt hudlidelse hos golden retrievere, en lidelse hvor huden skæller i store flager, men lidelsen betegnes som kosmetisk og ikke kløende for hunden.

Når vi mennesker udvikler allergier for hunde, er det ikke for hårene men for skællen, og har hunden så ekstremt meget af dem er risikoen også større for at vi som hundeejere udvikler allergi, derfor er det en lidelse som jeg syntes vi skal have stor fokus på.

I dag er det heldigvis meget nemt at teste vores avlshunde for denne lidelse via en DNA test, og derved kan vi også sikre at hvalpene vi avler aldrig udvikler denne sygdom.

Hos Golden Mermaid´s er ALLE hunde testet og avlspartnerne selvfølgelig også, derved kan jeg sammensætte de rigtige "gener" og altid garantere klinisk skælfrie hvalpe, men flere kan sagtens være "bærere", men en bærer vil med garanti aldrig udvikle sygdommen.

For ikke at indskrænke "genpuljen" er det vigtigt, at også bærere af denne sygdom bruges i avlen, så længe de sammensættes med frie vil de med garanti ALDRIG få ICT.

 

 

Læs mere om Ichtyosis på Dyrlæge Lene Boysen´s hjemmeside : http://www.dyrlaegeboysen.dk/02d_andet.html#mega