Hvad er AD ?

 

AD står for albueleds-dysplasi. Dysplasi er en unormal udvikling af leddet.


Unormal udvikling af albueleddet kan give anledning til udvikling af forskellige lidelser. Fælles for disse lidelser er, at de som følge af fejlbelastning af leddet forårsager udvikling af slidgigt. 
Ved slidgigt forstås en lidelse, hvor ledbrusken er mere eller mindre ødelagt, og hvor der rundt omkring i leddet er dannet nyt knoglevæv. Slidgigt kan være meget smertefuldt og kan begrænse leddets bevægelighed.


AD er ligesom HD en multifaktoriel arvelig lidelse, hvor en hunds arvelige disposition sammen med de negative miljøbelastninger, som den eventuelt udsættes for, er afgørende for, om den udvikler slidgigt og i hvilken grad.


Symptomerne starter typisk i 4 – 5 mdrs. alderen. De tidligste symptomer er stivhed i forbenene især efter hvile. Er begge albuer angrebne, kan symptomerne være svære at opdage. Gangen er da stiv, forpoterne drejet let udad, og albuerne holdes tæt ind til brystkassen. 
Egentlig halthed opstår først senere i forbindelse med udvikling af slidgigten.

 

                                                                                          Kilde : Dansk Kennel Klub

 


 

Alle hunde som bruges i avlen hos Golden Mermaid er selvfølgelig røntgenfotograferet for AD og hun hunde der har resultatet 0 kan indgå i avlen, samme krav stilles selvfølgelig til avlspartneren.

Alle hvalpe som er født hos os bliver røntgenfotograferet når de er mellem 12 og 18 måneder, det er et af kravene fra min side til ALLE hvalpekøbere, for sammen kan vi gøre racen endnu bedre.

Ved køb af hvalp får du information om bl.a. fodring og motion for at passe så godt som muligt på din hvalp.